Kertészetünkről

Kertészetünket 2021-ben alapítottuk Kocs községben egy több évtizedes megyehatárainkon túl is méltán híres muskátlikertészet szakmai bázisán. Már az első évben elhatároztuk, hogy a muskátlitermesztés mellett évről évre igyekszünk bővíteni kínálatunkat más dísznövényekkel is. A hozzánk ellátogató vásárlók a dísznövények mellett a növények gondozásához szükséges kiváló minőségű termőföld, tápanyagellátást segítő tápsó, illetve a növények elhelyezését szolgáló balkonládák mellett sok hasznos tanáccsal is gazdagodhatnak munkatársaink segítségével.

Hiszünk abban, hogy az általunk nagy odafigyeléssel, gondossággal és nem utolsó sorban lelkesedéssel termesztett virágok segítségével színesebbé, vidámabbá tehetjük környezetünket. Településeink környezeti látványát, hangulatát a közterek gondozásáért felelős önkormányzatok, lelkes önkéntesek mellett nagymértékben alakítják a virágos ingatlanok lakói is. Egy-egy tornácon, erkélyen, előkertben, kerítésen a gondos kertbarátok által nevelt virág látványa a tulajdonosán kívül a közösség valamennyi tagjának örömöt okozhat.

Munkatársaink több évtizedes muskátlitermesztésben szerzett tapasztalata nagy segítség a kertészetünk számára. Ezeket a tapasztalatokat évről évre szívesen osztjuk meg a hozzánk ellátogató vásárlóinkkal is. Nagy öröm számunkra, ha a visszatérő vendégek lelkesen mesélik előző évi tapasztalataikat, segítő szándékú észrevételeiket megosztják velünk. A kertészetünkbe visszatérő vásárló számunkra érték, és ennek megfelelően tudásunk, szorgalmunk, tapasztalatunk legjavával igyekszünk segíteni a vásárlás, növényválasztás során.

A tavaszi virágvásárlási szezon forgataga nem minden esetben ad lehetőséget virágaink gondozásának valamennyi praktikáját megosztani vásárlóinkkal, illetve a virágzó növények kavalkádjában gyakran elveszik az ember. Azért, hogy az élményekkel teli vásárlást követően legalább annyi örömüket leljék virágaink gondozásában, mint amekkora szorgalommal munkatársaim nevelték a növényeket, a honlapunkon igyekszünk néhány fontos információt megosztani Önökkel egy-egy növény termesztési igényével kapcsolatban. Igyekszünk a tudományos leíró szöveg helyett praktikus, tapasztalatainkon alapuló tanácsokkal szolgálni.

Bízunk benne, hogy az új felület is segíti kedves vásárlóinkat a növényválasztásban, növényápolásban és találkozunk évről évre minden tavasszal a kertészetben.

Üdvözlettel:

A Zöld Kocsi Kertészet munkatársai